5 Disney films die een remake verdienen

5 Disney films die een remake verdienen

Disney is druk bezig met live action-remakes van hun eigen klassiekers. Wij lieten onze fantasie de vrije loop en bedachten nog 5 films die een nieuwe versie verdienen, en hoe deze eruit zouden moeten zien.

Disney is druk bezig met live action-remakes van hun eigen klassiekers. Na het succes van Maleficent, The Jungle Book en Cinderella komen ook nieuwe versies van Beauty and the Beast, Cruella en The Lion King naar het witte doek. Wij lieten onze fantasie de vrije loop en bedachten nog 5 films die een nieuwe versie verdienen, en hoe deze eruit zouden moeten zien.

Alladin

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Guy Ritchie (bekend van Sherlock Holmes en Snatch) in onderhandeling is met Disney over deze film. Zijn gevoel voor avontuur gecombineerd met zijn eigen visuele stijl maakt dit een match made in heaven! En nu Harry Styles zijn acteerdebuut maakt in Christopher Nolans Dunkirk is het een kwestie van tijd voor de andere jongens uit One Direction ook hun acteerwerk laten zien. Wij vinden Zayn Malik perfect voor Aladdin. En dan graag Benedict Cumberbatch als Jafar!

The Skeleton Dance

Deze Disney-klassieker is bijna antiek te noemen. Maar als The Sorcerer’s Apprentice een remake verdient, dan doet The Skeleton Dance dat ook. Dit verhaal over vier skeletten die na middernacht tot leven komen om te dansen voelt perfect voor de macabere humor van Tim Burton. Met oudgedienden Johnny Depp, Michael Keaton, Sacha Baron Cohen en Danny Elfman als de vier skeletten.

The Black Cauldron (Taran en de Toverketel)

Deze duistere film – het was de eerste Disney-film die in Nederland niet voor alle leeftijden geschikt werd geacht – was indertijd niet zo succesvol. Maar nu de live action remakes allemaal een duistere wending nemen, lijkt de tijd rijp om deze vergeten klassieker een nieuwe kans te geven. Peter Jackson lijkt het meest geschikt om deze film tot leven te brengen, na de wonderen die hij eerder verrichtte met Lord of the Rings. En dan graag met Tom Holland, de nieuwe Spider-Man, in de hoofdrol als Taran. Bring it on!

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch is één van de leukste Disney-films uit het nieuwe millennium. Phil Lord en Christopher Miller vonden met 21 Jump Street en The Lego Movie de perfecte balans tussen humor, actie en emotie, en zouden deze film precies het hart kunnen geven dat het nodig heeft. En dan graag Aubrey Anderson-Emmons in de hoofdrol, want wie beter dan Modern Familys Lily als Lilo? En Andy Serkis, de koning van motion capture die eerder Gollum en King Kong speelde, kan dan vast wel uit de voeten met Stitch!

Hunchback of the Notre Dame (Klokkenluider van de Notre Dame)

Niemand combineert spanning, drama en humor tot een avontuur voor de hele familie als Steven Spielberg. Groots, visueel en met het hart op de juiste plek: zo zou de Hunchback moeten zijn, en Spielberg is er de aangewezen persoon voor. Eddie Redmayne (Theory of Everything, Fantastic Beasts and Where To Find Them) lijkt geboren te zijn om Quasimodo te spelen. En zou Salma Hayek dan alsjeblieft Esmeralda mogen spelen? Absolute perfectie, zeggen we!

Nu al genieten van te gekke live action Disney-films? Bekijk nu The Jungle Book via Ziggo On Demand!