De ruimte in met Film1

De ruimte in met Film1

Kijk Passengers, Arrival en Life

NASA wil in 2018 naar de zon en Elon Musk stuurt twee ruimtetoeristen in een rondje om de maan. Heb je ook zin in een uitstapje naar outer space? Knal het nieuwe jaar in met sciencefictionfilms bij Film1. Ready for liftoff?

Arrival (2016)

Hollywood is er dol op: films over ruimtewezens. Wie fantaseert nou niet over buitenaards leven? Het wordt meestal oorlog, maar er zijn gelukkig ook filmmakers die de aliens wat vriendelijker portretteren. Steven Spielberg bijvoorbeeld, die twee films over vriendelijke aliens maakte: Close Encounters of the Third Kind (1977) en natuurlijk de schattige E.T. (1982).

Hij krijgt nu bijval van regisseur Denis Villeneuve met de film Arrival waarin 12 ruimteschepen op verschillende plekken op aarde landen. Wat ze komen doen, is een raadsel en niet alle naties lijken overtuigd van de goede bedoelingen van deze mysterieuze ‘bezoekers’. 

Taalwetenschapster Louise Banks (Amy Adams) en natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) krijgen daarom de opdracht contact te maken met de ruimtewezens om erachter te komen wat hun bedoelingen zijn. Terwijl Louise langzaam maar zeker de taal van de ruimtewezens leert kennen, dreigt China de ruimteschepen te vernietigen. Lukt het Louise om op tijd te achterhalen wat de wezens willen?

Vanaf 6 januari bij Film1

Life (2017)

Liefhebber van horror én sci-fi? Dan is Life van de Zweedse regisseur Daniel Espinosa een aanrader. Zes astronauten - gespeeld door o.a.  Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson en Ryan Reynolds – onderzoeken aan boord van hun ruimtestation een onbekend organisme dat ze mee hebben genomen van de planeet Mars en mee is gekomen in een bodemmonster.

Na wat experimenten komt het organisme tot leven en begint te groeien. Al snel blijkt de cel een complexe levensvorm te bevatten en vriendelijk is het zeker niet. Kortom: ze zijn opgescheept met een vreemd, kwaadaardig organisme op een ruimtestation ver weg van de aarde. Met alle gruwelijke gevolgen van dien.

Vanaf 20 januari bij Film1

image Vier de feestdagen bij Film1

Vier de feestdagen bij Film1

Zin in een gezellige filmavond tijdens de feestdagen? In december barst het van de premières bij Film1.

Bekijk de premières van december

Passengers (2016)

Het is een absolute nachtmerrie: Jim (Chris Pratt) ontwaakt tijdens een jarenlange ruimtereis te vroeg uit zijn kunstmatige slaap. Wat nu? Alle andere passagiers en crewleden liggen nog netjes in hun cabines en ze hebben nog een reis van negentig jaar voor de boeg voordat ze de eindbestemming bereiken: een nieuwe buitenaardse kolonie waar ze gaan wonen.

Jim zal dus sterven voordat ze aankomen. Radeloos dwaalt hij rond door het verlaten ruimteschip tot hij gefascineerd raakt door de nog slapende medepassagier Aurora (Jennifer Lawrence).

Vanaf 20 januari bij Film1

Nog meer premières bij Film1

Nog meer premières bij Film1

Blijf je liever veilig met beide voeten op de grond? Deze films spelen zich gewoon op aarde af en zie je vanaf deze maand bij Film1:

  • Hidden Figures: vanaf 1 januari
  • Smurf: The Lost Village: vanaf 1 januari
  • Hunt fort he Wilderpeople: vanaf 4 januari
  • Get Out: vanaf 19 januari
  • T2: Trainspotting: vanaf 19 januari
  • The Circle: vanaf 20 januari
  • The Zookeepers: Wife vanaf 27 januari

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw