Doornbos: 'Max elke race podium gehaald'

Doornbos: 'Max elke race podium gehaald'

Het mag vooraan dan niet echt boeiend zijn geweest, maar in het middenveld is echt hard gevochten om de WK-punten. Met Max Verstappen weer als absolute hoofdrolspeler. Hij heeft meer dan het maximale uit de auto gehaald. Die move ook op Pérez. Dat is genieten, echt genieten. Het kan ook zo makkelijk fout gaan.
MAX BEWIJST ONGELIJK VAN HAMILTON

Ik weet hoe het is om in zo’n auto te zitten en om wiel aan wiel te gaan. Pérez is ook echt niet de makkelijkste. Hij liet hem op de millimeter na genoeg ruimte. Pérez had nog kunnen insturen, maar dan is het een klap voor beiden. Max dwingt het ook af. Het is zeker geen geluk. Hij gaat nooit half, altijd vol. Die Hamilton klaagt over dat hij niet kan inhalen op Interlagos, maar Max heeft anders bewezen. 
[%video cpid=46927%]De meesterlijke move op Pérez

Voor de zesde plaats in het constructeurs-kampioenschap is het uitvallen van Sainz wel heel jammer. Voor Toro Rosso, maar helemaal voor Carlos is dat fluitje-poep. Maar vergeet niet: aan het begin van het seizoen was het andersom. Toen stond Max de hele tijd stil en fietste Sainz overal tussendoor. Dus wat dat betreft is er wel een balans.

HOE KOMT TORO ROSSO ZO GOED?
Ik wil eigenlijk ook wel een enorme pluim uitdelen aan Toro Rosso. Want hoe kan het eigenlijk dat die zo’n goede auto hebben? Ze komen voort uit Minardi en die reden altijd helemaal achteraan. Natuurlijk zitten ze onder de vleugel van Red Bull, maar voorheen kregen ze het leftover materiaal van de grote broer. Zo van 'Rijden jullie maar met de auto waar wij niet meer mee willen rijden.'

MAX HAD ELK WEEKEND VOOR PODIUM KUNNEN GAAN
James Key is heel belangrijk. Die technical director zit sinds 2012 bij Toro Rosso en heeft met beperkte middelen een prima wagen gebouwd. Wat ik begrepen heb, is dat maar een kwart van het totale budget van Red Bull naar Toro Rosso gaat. Zo groot is het verschil op de baan zeker niet. Als ze in deze auto een Mercedes-motor hadden gehad, hadden ze elk weekend meegedaan om een podiumplaats. 

IN JANUARI WETEN WE OF HET EEN DWEIL IS
Het is voor Max de vraag of dat chassis volgend jaar nog zo goed is als waarschijnlijk de B-spec motor van Ferrari erin komt. James is met zijn engineerteam nu al druk bezig met de nieuwe wagen. Als die auto in januari voor de eerste keer het asfalt raakt voor een test, weten Max en Sainz waar ze aan toe zijn. Gaan we hiermee presteren of is het een dweil?

Dat is een confronterend moment. Ik weet nog bij ons (Red Bull). Daar deed David Coulthard de eerste test. Dan kon je al zijn mimiek zien of het een lang seizoen ging worden. Je weet dan al of je een winner of een loser hebt.

Jenson Button heeft nu wel een rampseizoen bij Honda, maar die heeft ook weleens aan de andere kant gezeten. Dat seizoen dat hij bij Brawn GP ineens wereldkampioen werd, was echt niet normaal. Ze waren anderhalve seconde sneller dan de concurrentie. Dan lach je echt de ballen uit je broek. Het lijkt me sterk dat dat nog een keer gebeurt, maar je weet maar nooit. 

Robert Doornbos


Robert Doornbos tenniste als jongeling, maar kreeg de race-smaak te pakken toen hij de GP van België bezocht en wereldkampioen Jacques Villeneuve ontmoette. Via verschillende raceklassen schopte hij het tot een stoeltje als F1-coureur bij Minardi en Red Bull en was hij een gewaardeerde test- en reserverijder. Bij Ziggo Sport Totaal is Doornbos analist bij F1-uitzendingen.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Imagine Dragons

Maandag 19 februari - 20.00 uur

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.

EBattle

Ziggo eBattle F1 klassement

Terwijl de adrenaline nog door je lijf giert, ben je maar met één ding bezig: je rondetijd. Is het snel genoeg voor een finaleplaats?! In dit klassement zie je per Grand Prix wat je snelste rondetijd is.