De eeuwige strijd tussen Liverpool en Manchester

De eeuwige strijd tussen Liverpool en Manchester

Deze speelronde zelfs twee keer

De steden Manchester en Liverpool zijn al tijden elkaars rivalen. Deze zondag krijgen we die rivaliteit dubbelop: United speelt tegen Liverpool en Everton tegen Manchester City.

De North-West Derby

Manchester United en Liverpool. Deze clubs hebben twee dingen met elkaar gemeen: ze hebben allebei een zeer indrukwekkende historie en oprecht een hekel aan elkaar. De concurrentiestrijd komt voort uit het verleden toen Liverpool als havenstad de in Manchester gemaakte goederen verhandelde. Maar dan werkten ze toch juist samen en was er helemaal geen onderlinge strijd, horen we je denken. Dat klopt. Totdat Manchester besloot een kanaal naar zee te graven om zo Liverpool te omzeilen. 

Manchester wil winnen

Manchester United werd in het seizoen 2012/2013 voor het laatst kampioen, mede dankzij een geweldig spelende Robin van Persie. De fans van The Red Devils hunkeren naar een nieuw landskampioenschap, maar lijken daar nog minstens een jaar op te moeten wachten. United staat tien punten achter op koploper Chelsea. Met nog achttien wedstrijden te gaan is dat geen onoverbrugbare achterstand. Maar er staan nog vier clubs boven het elftal van Mourinho. Een daarvan is Liverpool. Zij staan slechts vijf punten achter Chelsea en als het aan United ligt wordt die achterstand aankomende zondag groter.

En Liverpool moet

Als de supporters van rivaal United al hunkeren naar een titel, dan is dat gevoel bij de Liverpool-supporters waarschijnlijk nog sterker. De laatste keer dat The Reds de Premier League wisten te winnen was in 1990. Saillant detail: het merendeel van de huidige selectie was toen nog niet eens geboren. Liverpool staat nu tweede en heeft nog genoeg kans op de titel, maar daarvoor moet het wel bij de les blijven. De voorsprong op de directe concurrenten is zo klein dat elke misstap waarschijnlijk ten koste van de huidige positie op de ranglijst gaat. En dat zou zonde zijn.

Everton - Manchester City

Kan Everton opnieuw stunten? 

Waar de North-West derby de wedstrijd is tussen de 'rode clubs' uit Liverpool en Manchester, is Everton - Manchester City de clash tussen de blauwen. Op 15 oktober 2016 reisden de mannen van Koeman af naar Manchester voor de uitwedstrijd tegen City. Nadat het dit seizoen behoorlijk goed aan de Premier League begonnen was, zette drie wedstrijden voor de uitwedstrijd in het Etihad Stadium het verval in. Iedereen verwachtte dan ook een walk-over, maar Everton deed het tegen alle verwachtingen in best goed en nam een punt mee terug naar Liverpool: 1-1.

City wil eindelijk schitteren

Het elftal van Pep Guardiola lukt het tot op heden niet echt om te schitteren. The Citizens staan weliswaar vierde en maken nog steeds kans op de titel, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Manchester City won vorige week in de FA Cup wel op spectaculaire wijze (0-5) van West Ham en is van plan deze lijn door te trekken in de competitie. Hoe raar het ook klinkt: de fans hopen ongetwijfeld dat United van Liverpool wint. Want als dat gebeurt en City wint zelf ook van Everton dan gaat het over Liverpool heen op de ranglijst.

Naast deze twee wedstrijden staan er nog veel meer spannende wedstrijden op het programma aankomend weekend, zoals Leicester City - Chelsea. Bekijk het overzicht van speelronde 21 in de Premier League voor alle wedstrijden en check op welke kanalen je ze live kijkt.