'De bal haalt altijd zijn gelijk bij de beste en spectaculaire symfonie'

'De bal haalt altijd zijn gelijk bij de beste en spectaculaire symfonie'

Extreme lof voor Barcelona en enorme hoon voor het weggespeelde Real Madrid. De 4-0 overwinning van de Catalanen in Reals tempel Bernabéu zorgt voor scherpe oordelen in de grote Spaanse sportkranten. We zetten de commentaren van de kranten uit Barcelona en Madrid voor je op een rij.


CATALAANSE JUBEL
'Wat een pak slaag' kopt Sport uit Barcelona. 'De doelpunten van Suárez (2), Neymar en Iniesta laten Bernabéu uit zijn voegen barsten en maken van Barça de leider met zes punten voorsprong.' Sport zet ook de sleutels tot het succes van Barcelona op een rijtje. 'Luis Suárez en Neymar bewezen weer exceptioneel in vorm te zijn. Het duo is erin geslaagd het gemis van Lionel Messi te doen vergeten.'

'Real Madrids BBC-aanval (Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo) leed weer schipbreuk. De tridente slenterde doelloos rond. Cristiano was de beste van de drie, maar werd aan het einde uitgefloten door zijn publiek. Het lijkt er duidelijk op dat de dagen van de Portugees en die van Benzema geteld zijn.'

Sport vond Claudio Bravo 'magistraal' in het doel van Barcelona en prees de zich 'briljant ontwikkelende' Sergi Roberto, die ook nog een 'geweldige assist' gaf. 'Iniesta was de leider op het veld. Net als Ronaldinho tien jaar geleden, ontving Iniesta toen hij vervangen werd een fraai applaus van de Real Madrid-aanhang.'

REAL ZET ZICHZELF VOOR SCHUT EN WITTE ZAKDOEKEN
De Catalaanse collega's van El Mundo Deportivo reppen van een 'enorme uitbrander'. 'Messi keert terug, Suárez en Neymar blinken uit en Iniesta verlaat Bernabéu onder een ovationeel applaus.' Barcelona zorgt voor een 'spectaculaire symfonie', terwijl een 'fluitconcert Real Madrid ten deel valt'. 'De bal haalt altijd zijn gelijk bij de beste', concludeert MD.

REAL STORT IN
Het Madrileense Marca laat er geen twijfel over bestaan dat 'Bernabéu koppen eist'. 'Madrid verruïnneerd en bezwijkt onder de sloophamer van Barcelona.' Coach Rafael Benítez weet al dat hij nu of uiterlijk in juni trainer af is bij Los Merengues. De Spaanse coach kan niet meer rekenen op het vertrouwen van de aanhang en van de clubleiding, meent Marca. De lezers willen dat Benítez én voorzitter Florentino Pérez ophoepelen.

AS schrijft dat Real een 'monumentale oorwassing' kreeg van Barcelona dat 'met een plan de wedstrijd inging en Real zonder ook maar enig idee'. 'Achter de witte zakdoekjes schuilen tranen van machteloosheid, verdriet en wanhoop. Dit was een structurele nederlaag', aldus de andere grote sportkrant uit Madrid.

Check de highlights van Real Madrid-Barcelona:

[%video cpid=46996%]

 

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.