Curry helpt Warriors in slot naar #19

Curry helpt Warriors in slot naar #19

Golden State Warriors stoomt maar door in de NBA. De titelverdediger zette ook de negentiende wedstrijd van dit seizoen in winst om. De ploeg van vedette Stephen Curry klopte Utah Jazz met 106-103. Curry was goed voor 26 punten, Klay Thompson en Draymond Green maakten er beiden 20.


The Warriors schreven vorige week historie, door het record van 15 overwinningen op rij sinds de start van de competitie van Washington Capitols (1948/49) en Houston Rockets (1993/94) te verbeteren. De ploeg van coach Steve Kerr gaat gewoon door met winnen.

'Maar dat betekent niet dat we het veld opstappen en dan gegarandeerd winnen', benadrukte Curry na de winst in Salt Lake City. 'We moeten er wel wat voor doen, zo bleek ook nu weer.' Curry sleepte zelf de winst binnen in de laatste minuut. Met 51 seconden op de klok en een gelijke stand knalde hij een driepunter raak. Vlak voor tijd gooide hij ook twee vrije worpen in het net.

'Natuurlijk zitten er een aantal grote overwinningen in onze serie', zei de topschutter van de NBA. 'Maar wat veel mensen vergeten, is dat we er in veel wedstrijden ook keihard voor hebben moeten werken.'

San Antonio Spurs is de eerste belager van The Warriors in de Western Conference en incasseerde bij Chicago Bulls de vierde nederlaag van het seizoen: 92-89. Pau Gasol blonk uit bij The Bulls met 18 punten en 13 rebounds. Atlanta Hawks klopte Oklahoma City Thunder met 106-100, Miami Heat liet zich voor eigen publiek aftroeven door Boston Celtics (95-105).

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Basketbal

Start NBA seizoen 2017-2018

Op 17 oktober klinkt het startschot – of het scheidsrechtersfluitje – van het NBA-seizoen 2017-2018. Wie wordt er kampioen? The Cavs, the Dubs of…?

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Ziggo Sport Totaal

NBA van start!

De supersterren van de NBA staan te popelen om okselfris aan een nieuw basketbalseizoen te beginnen. En dat beleef je uiteraard bij Ziggo Sport Totaal.