Bryant neemt afscheid met een gedicht

Bryant neemt afscheid met een gedicht

Kobe Bryant gaat aan het einde van het NBA-seizoen met pensioen. De superster van Los Angeles Lakers is bezig aan zijn twintigste jaar op het allerhoogste niveau van de basketbalwereld. De inmiddels 37-jarige shooting guard wordt gezien als een van de beste spelers aller tijden. The Black Mamba kondigde zijn lang verwachte afscheid aan met een gedicht genaamd Dear Basketball.


'Dit seizoen was het laatste dat ik nog kon geven. Mijn hart en mijn hoofd kunnen het harde werken nog aan, maar mijn lichaam weet dat het tijd is om afscheid te nemen. En dat is oké. Ik ben klaar om het basketbal los te laten', luidde een gedeelte van zijn creatieve uitspatting. De volledige versie van het gedicht is te vinden op de website van The Players Tribune.

Bryant worstelde de afgelopen tijd met verschillende blessures. Hij stelde in het gedicht klaar te zijn om te stoppen. De Amerikaan is momenteel de best betaalde speler in de NBA. Dit seizoen gaat het nog niet best met Bryant. Zijn gemiddelde van 15,7 punten per wedstrijd ligt ver onder het gemiddelde in zijn carrière (25,3). Zijn schotpercentage van 31,5 procent is een van de laagste uit de NBA-geschiedenis.

De erelijst van Bryant liegt er niet om. Hij pakte 5 landstitels met The Lakers, de enige ploeg voor wie hij ooit uitkwam. De 17-voudig All Star was tweemaal de Most Valuable Player van de NBA Finals, eenmaal MVP van het reguliere seizoen en viermaal MVP van de All Star Game. Hij pakte tweemaal de topscorerstitel, won een NBA Slam Dunk Contest en is al een tijdje de topscorer aller tijden van Los Angeles Lakers.

Check hier een carrière-compilatie van Kobe

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Imagine Dragons

Maandag 19 februari - 20.00 uur

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Basketbal

Start NBA seizoen 2017-2018

Op 17 oktober klinkt het startschot – of het scheidsrechtersfluitje – van het NBA-seizoen 2017-2018. Wie wordt er kampioen? The Cavs, the Dubs of…?

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Ziggo Sport Totaal

NBA van start!

De supersterren van de NBA staan te popelen om okselfris aan een nieuw basketbalseizoen te beginnen. En dat beleef je uiteraard bij Ziggo Sport Totaal.