Bouwmeester gaat voor goud in Oman

Bouwmeester gaat voor goud in Oman

Zeilster Marit Bouwmeester heeft maar één doel voor het WK in de Laser Radial-klasse. De Friezin, nummer twee van de Olympische Spelen van 2012, verdedigt vanaf vrijdag voor de kust van Oman haar wereldtitel en neemt alleen genoegen met goud. 'In een voor-olympisch jaar is een wereldkampioenschap het hoogst haalbare', zei Bouwmeester donderdag. 'Ik wil mijn beste zeilen laten zien. Ik heb hier drie maanden keihard naartoe gewerkt.'

De 27-jarige Bouwmeester pakte vorig jaar in Santander de wereldtitel. Ze bereidde zich de afgelopen weken in het nabijgelegen Abu Dhabi voor op het WK. 'Ik voel me fit en sterk.' Bouwmeester komt in Oman onder anderen Lijia Xu weer tegen, de Chinese zeilster die in 2012 olympisch goud pakte en daarna haar carrière beëindigde. Lijia Xu maakt op het WK haar rentree in de boot.

Bijna tien maanden voor Rio werkt Bouwmeester toe naar olympische topvorm. 'Dit jaar heb ik veel progressie geboekt, maar dat vertaalt zich nog niet voldoende in resultaten. Ik vaar niet slecht, maar het kan en moet nog beter. Ik weet wat mijn niveau is en dat wil ik hier laten zien.'

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Ziggo Sport

WK-kwalificatie handbalmannen

Het WK voor de Oranje-vrouwen werd met een bronzen plak beloond. De handbalmannen mogen een poging wagen zich te plaatsen voor het WK in 2019 in Denemarken en Duitsland.