Bertens opent weg naar Wonder van Moskou

Bertens opent weg naar Wonder van Moskou

Kiki Bertens heeft er voor gezorgd dat Nederland daadwerkelijk kan dromen van een plek in de halve finale van het Fed Cup-toernooi. De nummer 106 van de wereld stuntte tegen Ekatarina Makarova, die op de wereldranglijst liefst 75 plaatsen hoger staat. Bertens begon in Moskou met een 6-3, 6-4 zege op Makarova.


Vooraf opperde Bertens nog dat Oranje tegen de zwaar favoriete Russinnen na 18 jaar afwezigheid 'vooral moesten genieten van het feit dat we in wereldgroep I zitten'. Genieten was het van wat Bertens liet zien. Ze oogde kalm en bracht Makarova mentaal aan het wankelen. De eerste set gaf Bertens daardoor een stoot zelfvertrouwen.

Het tweede bedrijf was de strijd meer gelijkopgaand en leek Makarova even kansen te krijgen. Bertens hield stand, nam een 5-3 voorsprong en haalde de overwinning binnen op eigen service. Dankzij scherpe ground strokes opende ze de weg naar het Wonder van Moskou.

Richèl Hogenkamp neemt het om 13.30 uur op tegen Svetlana Koeznetsova. Ook zij zal ver boven zichzelf moeten uitstijgen om er een goed resultaat te slepen. Zondag volgen enkelspel 3 en 4 en het dubbelspel. Het is de vraag of Maria Sjarapova alsnog moet opdraven in het enkelspel om Rusland te redden. De topvrouw speelt sowieso de dubbel.


De strijd tussen Oranje en de Russinnen zie je live op Ziggo Sport (kanaal 14 voor Ziggo klanten). We beginnen vandaag om 12.00 uur met de twee enkelspelen. Zondag vanaf 10.00 volgen enkelspelen nummer 3 en 4 en de dubbel. geen Ziggo abonnee? Dan hoef je niets te missen via Ziggo Sport Totaal Go.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Harry Styles

Woensdag 14 maart

Harry Styles – Live On Tour op 14 maart 2018 in de Ziggo Dome!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Tennis

ATP Monte Carlo

Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.