Barça loopt ook over Real Sociedad heen

Barça loopt ook over Real Sociedad heen

Er staat momenteel geen maat op Barcelona. In de Primera División werd Real Sociedad het volgende slachtoffer van de Catalaanse dadendrang. Barça besloot dat 4-0 deze keer wel voldoende was. Samen met de 4-0 tegen Real Madrid en de 6-1 tegen AS Roma heeft Barcelona nu 14 goals in de laatste 3 wedstrijden gemaakt.


Real Sociedad begon met een plan en startte aanvallend. Het kwam er een paar keer leuk uit, maar gaf ook veel ruimte weg aan Barcelona. Gelukkig voor de Basken was keeper Gerónimo Rulli attent, want anders lag de bal er al veel eerder in dan 'pas' na 22 minuten. Neymar werd door Dani Alves weggestuurd en schoot hard raak in de kruising. 

De tweede van de middag viel nog voor rust. Luis Suárez bekroonde heel knap een schitterende aanval van Barça. Andrés Iniesta verstuurde vanaf eigen helft een lange bal naar Dani Alves, die El Pistolero met een afgemeten voorzet perfect bediende. De Uruguayaan volleerde de bal al hangend in de lucht het doel in. 

De tweede helft was vooral een foutenfestival. De Blaugranas kwamen via opnieuw Neymar nog wél snel op 3-0, maar daarna was het niet best meer. Barça speelde slordig en Sociedad kreeg zowaar een aantal kansen, maar de bezoekers hadden geen geluk. 

In de slotfase zette de thuisploeg toch nog even aan, om Lionel Messi te laten scoren. De Argentijnse dribbelaar was eerst dichtbij uit een vrije trap en raakte daarna de lat. In de blessuretijd lukte het alsnog. Neymar en Suárez combineerden er lekker op los en De Vlo tikte binnen. Barça staat nu 7 punten voor op Atlético Madrid, dat nog in actie komt. 

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Imagine Dragons

Maandag 19 februari - 20.00 uur

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Bekeren in Europa…

Er wordt weer flink gevoetbald in Europa: van de kwartfinale van de KNVB Beker tot de Duitse DFB-Pokal en de Engelse FA Cup. En wat dacht je van knock-outrondes in de Europa League?

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.