Arends en Piek buigen voor olympisch kampioen

Arends en Piek buigen voor olympisch kampioen

Het Nederlandse badmintonduo Jacco Arends/Selena Piek heeft donderdag op de Hongkong Open moeten buigen voor de olympisch kampioenen. Arends en Piek dwongen het Chinese gemengddubbel Zhang Nan/Zhao Yunlei wel tot een beslissende derde game, maar daarin waren de winnaars van het goud bij Londen 2012 oppermachtig: 19-21 21-19 11-21.

'Damn! We hebben de olympisch kampioenen tot een beslissende game gedwongen, maar daarin kwamen we tekort', meldde Piek op Twitter. Later op de dag slaagde ze er, samen met Eefje Muskens, ook niet in de kwartfinales te bereiken in het vrouwendubbel. Het als zesde geplaatste koppel Chang Ye-na en Lee So-hee was in de tweede ronde te sterk maar de Zuid-Koreaanse vrouwen hadden daar eveneens drie games voor nodig: 18-21 21-10 21-15. De Hongkong Open maakt onderdeel uit van de Super Series, een reeks van internationale toptoernooien.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Rugby

Try’s en tackles van topniveau

We zenden weer live het meest prestigieuze rugbytoernooi van het noordelijk halfrond uit: de Six Nations. Je ziet het toptoernooi van 3 februari t/m 17 maart bij Ziggo Sport. Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië strijden om de titel.

Ziggo Sport

Toptennis in februari

De Oranjemannen zijn terug in de wereldtop met een plek in de Davis Cup. De vrouwen spelen tegen de VS in de Fed Cup. En op het hardcourt van de Ahoy wordt het ABN-AMRO World Tennis Tournament gespeeld.

Sport

Wintersporten bij Ziggo

Skicross en snowboardcross zijn spectaculaire sporten. Bochten, hoogteverschillen, hoge snelheden, schansen een stevig potje fysiek contact zorgen ervoor dat de ski- en snowboardcross altijd volop spektakel oplevert.