Luister digitaal voor het beste signaal

Het analoge radiosignaal stopt binnenkort

Met digitale radio ontvang je een ruim aanbod aan radiozenders met kraakhelder geluid. We helpen je graag schakelen van analoog naar digitaal. Zo ben je helemaal klaar voor de toekomst.  

Luister digitale radio bij Ziggo
Doe de check

Doe de check

Wil je weten of je analoge radio luistert? Doe dan de korte check hieronder.

Kies de beste optie

Kies de beste optie

Luister je analoog en wil je weten wat de beste oplossing is voor jou? Ga verder onder de check. 

Luister je al digitaal?

Luister je al digitaal?

Mooi! Dan hoef je niets te doen, behalve genieten van het beste signaal. 

Check in 2 korte stappen of je analoog luistert

Digitale radio bij Ziggo check 1

1. Loopt er naast de stroomkabel nog een kabel?

Heeft je radio geen antenne? En loopt er, naast de stroomkabel, een andere kabel van je radio naar de wandcontactdoos in de muur? Ga naar check 2.

Digitale radio bij Ziggo check 2

2. Ga naar radiofrequentie 98.8

Als je naar de radiofrequentie 98.8 gaat, hoor je daar dan onze boodschap?*

*Hoor je de boodschap niet én heb je nog geen bericht ontvangen van ons? Dan is de frequentie nog niet beschikbaar. Je ontvangt van ons bericht zodra je regio aan de beurt is.

Ja? Dan luister je nog analoog

Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om radio te luisteren. Bijvoorbeeld met een losse antenne of via je televisie. 

Veelgestelde vragen

Om technisch te kunnen innoveren maken wij meer bandbreedte in ons netwerk vrij voor de toekomst. In 2018 zijn we daarom gestart met het stopzetten van het analoge tv-signaal via de kabel, nu is analoge radio aan de beurt. Wij zijn de laatste provider in het land die nog analoge radio via de kabel aanbiedt,

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar je favoriete radiozender te blijven luisteren. Bekijk de alternatieven voor digitale radio, of bekijk ons stappenplan als je al weet welk alternatief je wilt gebruiken.

Regio voor regio stoppen we met analoge radio en luister je voortaan digitaal. Je krijgt uiterlijk 5 weken van te voren van ons bericht. In het eerste halfjaar van 2022 is heel Nederland overgezet naar digitale radio.

Ja, de prijs van je abonnement blijft hetzelfde. Het enige dat verandert is dat je radio voortaan digitaal ontvangt in plaats van analoog. 

Je kunt vrijwel alle zenders blijven luisteren. Natuurlijk kun je altijd even in ons zenderoverzicht kijken, welke radiozenders beschikbaar zijn.