Kom naar een CoderDojo bij je in de buurt

Wie kan programmeren, heeft de toekomst. Ziggo vindt het heel belangrijk dat de jeugd daar vroeg mee kennismaakt en daarom ondersteunen we onder andere CoderDojo’s. Dat zijn gratis workshops waarin jongeren tussen 7 en 17 jaar alles leren over onder andere coderen en programmeren. Tof om te doen, maar ook nog eens erg slim, want coderen heeft de toekomst.

En als we het doen, doen we het goed. Op 17 februari maakten 1024 kinderen kennis met programmeren en coderen tijdens de Megadojo in de Ziggo Dome in Amsterdam. Meer dan 150 van onze medewerkers hielpen deze dag samen met de andere vrijwilligers de kinderen enthousiast worden.

En op 14 april is het Girlsday, een dag waarop ruim 8000 meisjes van verschillende scholen op bezoek gaan bij bedrijven, ook bij ons kantoor in Amsterdam. Daar maken ze kennis met techniek en krijgen ze ook een lesje in programmeren.

Leren programmeren voor later

Als we niets doen dan hebben we in 2020 in Europa meer dan 800.000 IT-banen waar we niemand voor kunnen vinden. Daarom is het nu belangrijk om de jeugd op een speelse manier enthousiast te maken voor het vak.

Wat is Coderdojo?

Tijdens de gratis CoderDojo’s leren jongeren tussen de 7 en 17 jaar van alles over coderen, programmeren, websites, apps en software. De ene keer leren ze programmeren met de voor jongeren ontwikkelde methode Scratch, een volgende keer bouwen ze webpagina’s in HTML of bouwen ze een robot met Mindstorms van LEGO.

CoderDojo’s worden gegeven door vrijwilligers die erg goed zijn in en erg enthousiast zijn over techniek en programmeren. Kijk op coderdojo.nl voor meer informatie en om te zien of er al een Dojo in je eigen gemeente is.

Waarom ondersteunen we CoderDojo?

Ziggo en Liberty Global willen jong en oud de vaardigheden geven om vol vertrouwen alles uit de mogelijkheden van de online wereld te halen. We helpen door collega’s, materiaal, workshopplekken en promotie aan te bieden voor CoderDojo’s. Zo geven we nog meer kinderen de kans te leren programmeren en onze nieuwe creatieve generatie te worden.

Naast het ondersteunen van bestaande Dojo’s met bijvoorbeeld collega’s, locaties, materiaal en laptops, helpen we met het starten van nieuwe Dojo’s in bijvoorbeeld Den Haag, Leeuwarden, Zwolle en Utrecht.

Ziggo en Jostiband sluiten een meerjarige muzikale vriendschap met elkaar

31 augustus 2016

Zorginstelling Ipse de Bruggen en Ziggo hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten waarmee Ziggo ‘Vriend’ van de Jostiband wordt. Na het jubileumconcert in de Ziggo Dome geeft Ziggo het orkest van mensen met een verstandelijke beperking nog vijf jaar lang geld om hun dromen waar te maken.

Lees meer

MegaDojo: Een nieuwe generatie programmeurs in de Ziggo Dome

18 februari 2016

De Ziggo Dome werd woensdag 17 februari overspoeld door ruim duizend kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud voor een wel heel speciale lesdag. Zij kregen namelijk de kans om op een speelse en creatieve manier de beginselen van het coderen en programmeren onder de knie te krijgen

Lees meer

MegaDojo: Een nieuwe generatie programmeurs in de Ziggo Dome

18 februari 2016

De Ziggo Dome werd woensdag 17 februari overspoeld door ruim duizend kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud voor een wel heel speciale lesdag. Zij kregen namelijk de kans om op een speelse en creatieve manier de beginselen van het coderen en programmeren onder de knie te krijgen

Lees meer

Op de fiets, Fietsmodus aan

26 juni 2015

Je smartphone gebruiken in het verkeer kan best gevaarlijk zijn. Ook als je fietst. Zet daarom de Fietsmodus app op je mobiel, zet ‘m aan als je gaat fietsen en maak kans op vette prijzen als je tijdens het fietsen je mobiel niet gebruikt.

Lees meer

Bescherm de bestanden op je netwerkschijf

25 mei 2015

Tegenwoordig staat alles en iedereen via internet met elkaar in verbinding. Dit is mooi, maar brengt ook risico’s met zich mee. Het programma Opgelicht?! heeft daarom de afgelopen periode onderzoek gedaan naar veiligheid van de consument op internet. Vanavond zendt het programma hier een reportage over uit.

Lees meer

Er gloort hoop aan de Horizon!

13 april 2015

TV kijken wordt echt leuk, want je hebt zélf de touwtjes in handen met Horizon TV. En dat geldt voor alle Ziggo klanten, want iedereen kan beschikken over Horizon TV nu UPC en Ziggo samen verder gaan als Ziggo.

Lees meer