Jong leren coderen

Van 10 tot 17 oktober vindt in heel Europa Codeweek plaats. Dan wordt aandacht gevraagd voor het belang van coderen en programmeren, vooral voor jongeren. Nederland doet ook mee met Codeweek en Ziggo vindt dat heel belangrijk en ondersteunt daarom onder andere CoderDojo’s. Dat zijn gratis IT-workshops voor jongeren tussen de 7 en 17 jaar. Tof om te doen, maar ook nog eens erg slim, want coderen heeft de toekomst.

Leren programmeren voor later

Als we niets doen dan hebben we in 2020 in Europa meer dan 800.000 IT-banen waar we niemand voor kunnen vinden. Daarom is het nu belangrijk om jongeren op een speelse manier enthousiast te maken voor het vak. In Nederland en heel Europa werken allerlei partijen samen om klaar te zijn voor de toekomst. Ook ons moederbedrijf Liberty Global en wijzelf helpen mee, onder andere dus door de ondersteuning van CoderDojo.

Wat is Coderdojo?

CoderDojo’s zijn gratis workshops voor jongeren tussen de 7 en 17 jaar, waarin zij van alles leren over coderen, programmeren, websites, apps en software. De ene keer leren ze programmeren met de voor jongeren ontwikkelde methode Scratch, een volgende keer bouwen ze webpagina’s in HTML of bouwen ze een robot met Mindstorms van LEGO.

CoderDojo’s worden gegeven door trainers die erg goed zijn in en erg enthousiast zijn over techniek en programmeren. Ze zijn vrijwilliger en geven buiten de schooluren gratis Dojo’s, want ze zijn ervan overtuigd dat dit voor jongeren deuren opent voor de toekomst.

Waarom ondersteunen we CoderDojo?

Ziggo en Liberty Global willen jong en oud de vaardigheden geven om vol vertrouwen alles uit de mogelijkheden van de online wereld te halen. Daarin past het ondersteunen van de ambitie van CoderDojo om meer Dojo’s te creëren. We helpen door collega’s, materiaal en workshopplekken aan te bieden en door er extra de aandacht op te vestigen. Zo geven we nog meer kinderen de kans te leren programmeren en onze nieuwe creatieve generatie te worden.

Meer weten?

Ga naar Coderdojo.nl

Ziggo en Jostiband sluiten een meerjarige muzikale vriendschap met elkaar

31 augustus 2016

Zorginstelling Ipse de Bruggen en Ziggo hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten waarmee Ziggo ‘Vriend’ van de Jostiband wordt. Na het jubileumconcert in de Ziggo Dome geeft Ziggo het orkest van mensen met een verstandelijke beperking nog vijf jaar lang geld om hun dromen waar te maken.

Lees meer

MegaDojo: Een nieuwe generatie programmeurs in de Ziggo Dome

18 februari 2016

De Ziggo Dome werd woensdag 17 februari overspoeld door ruim duizend kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud voor een wel heel speciale lesdag. Zij kregen namelijk de kans om op een speelse en creatieve manier de beginselen van het coderen en programmeren onder de knie te krijgen

Lees meer

MegaDojo: Een nieuwe generatie programmeurs in de Ziggo Dome

18 februari 2016

De Ziggo Dome werd woensdag 17 februari overspoeld door ruim duizend kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud voor een wel heel speciale lesdag. Zij kregen namelijk de kans om op een speelse en creatieve manier de beginselen van het coderen en programmeren onder de knie te krijgen

Lees meer

Op de fiets, Fietsmodus aan

26 juni 2015

Je smartphone gebruiken in het verkeer kan best gevaarlijk zijn. Ook als je fietst. Zet daarom de Fietsmodus app op je mobiel, zet ‘m aan als je gaat fietsen en maak kans op vette prijzen als je tijdens het fietsen je mobiel niet gebruikt.

Lees meer

Bescherm de bestanden op je netwerkschijf

25 mei 2015

Tegenwoordig staat alles en iedereen via internet met elkaar in verbinding. Dit is mooi, maar brengt ook risico’s met zich mee. Het programma Opgelicht?! heeft daarom de afgelopen periode onderzoek gedaan naar veiligheid van de consument op internet. Vanavond zendt het programma hier een reportage over uit.

Lees meer

Er gloort hoop aan de Horizon!

13 april 2015

TV kijken wordt echt leuk, want je hebt zélf de touwtjes in handen met Horizon TV. En dat geldt voor alle Ziggo klanten, want iedereen kan beschikken over Horizon TV nu UPC en Ziggo samen verder gaan als Ziggo.

Lees meer